zondag 28 januari 2018

Wikiklaas is een klasbak !

Er zijn verschillende wikipediagebruikers waar Wikiklaas niet mee overweg kant. Uiteraard ligt dat steeds aan die gebruikers en niet, zelfs niet een héél klein beetje, aan Wikiklaas zelf.

Natuurhistorisch Museum Maastricht Wikilaas Grote Bek TrolEn wat doe je dan ?
Je begint de encyclopdie te verstoren.

Om internettrolls tegen te houden, hebben bepaalde gebruikers het recht om IP-adressen van gebruikers te controleren, onder meer om te bekijken of er gewerkt wordt met dubbelnicks.

Wikiklaas vroeg een dergelijke check tegen een gebruiker (Peter B) die - komt ie - humor ! - een dubbelnick zou zijn van de gebruiker Droogstoppel. Lacheuh. En natuurlijk een klinkklare persoonlijke aanval. Het soort aanval waarvoor gebruikers die niet tot de inner crowd behoren meteen een tijdelijke block aan het been zouden krijgen.

Een maand later maakte Wikiklaas deze pagina aan onder de interne rubriek onzin: Groningen. Jawel, een hele pagina aanmaken om een persoonlijke vete uit te vechten met Peter B, een gebruiker uit ... Groningen.

We moeten er niet aan twijfelen: het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft met Wikiklaas een klasbak in huis gehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Om off-topic reacties te voorkomen, worden de comments onderworpen aan een kwaliteitscontrole en pas geplaatst als ze ingaan op de kern van discussie.