zaterdag 2 december 2017

Wikipedia: een encyclopedie gerund door amateurs met weinig inzicht, veel geruzie en veel autistismespecturmstoornissen



Welkom op dit nieuwe blog, dat de lezer een inkijk wil bieden in de bizarre wereld die achter de schermen van wikipedia plaatsvindt.

De meeste mensen zullen immers wel eens een artikel op wikipedia hebben gelezen, maar hebben er geen flau idee van hoe de site zelfd draaiende wordt gehouden, hoe er wordt voorkomen dat iedere puber ligt te klieren in de ecyclopdie.

Achter de schermen zit een hele community verborgen met een resem personen die denken dat ze zorgen voor een kwalitatieve encyclopedie, maar die er dermate bizare werkwijzen op na houden. Deze site wil een inkijk bieden op de ontluisterende wereld achter de schermen van wikipedia, een stuurloos schip waarbij een resem personen zonder enig managementinzicht, scholing, inzicht oid de boel draaiende houdt temidden een hoop op geruzie, oneerlijkheid, met gebruikers die vaker wel dan niet lijden aan stoornissen uit het autismespectrum, en die -en dat is het stuitendste- de inhoud van de encyclopedie ondergschikt achten aan hun bizarre persoonlijke probleempjes en gedachtengangen.

2 opmerkingen:

Om off-topic reacties te voorkomen, worden de comments onderworpen aan een kwaliteitscontrole en pas geplaatst als ze ingaan op de kern van discussie.